Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hammarbymålvakt klar för HK Malmö

HK Malmö har gjort klart med en ersättare till succémålvakten Robin Paulsen Haug. Anton Hellberg ansluter till klubben nästa säsong.

Anton Hallberg ansluter till HK Malmö kommande säsong.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Liksom för Kristian Sæverås blev Robin Paulsen Haugs sejour i HK Malmö bara ettårig. Efter en stark höstsäsong flyttar han efter säsongen till danska Skjern.
I HK Malmö ersätts han av Hammarbymålvakten Anton Hellberg som har rutin från fyra elitseriesäsonger.
– Med Anton känner vi att vi hittat en värdig ersättare till Robin Paulsen-Haug och han har gjort det mycket bra i Hammarby. Trots att Anton fortfarande är relativt ung har han en stor erfarenhet av Handbollsligan. Anton är en spännande målvakt både på kort och lång sikt, säger HK Malmötränaren Stian Tönnesen i ett pressmeddelande från klubben.
26-åringen lämnar Hammarby efter säsongen och har skrivit på ett tvåårigt kontrakt med ligatvåan HK Malmö.
– Jag har fått ett bra intryck av Malmö och deras verksamhet från flera håll, vilket motiverar en flytt. Det känns som ett bra steg i min karriär, säger Anton Hellberg.
– Jag hoppas och tror att Malmö kommer fortsätta vara ett topplag och ser fram emot att slåss om de högsta placeringarna i tabellen.
HK Malmöordföranden Jörgen Rasmusson är nöjd med att ha fått ett nyförvärv i land efter att Robin Paulsen Haug lockats vidare i karriären efter en succéfylld men kort tid i klubben.
– När det blev klart att Robin Paulsen Haug lämnar HK Malmö redan efter denna säsong fick vi skyndsamt leta efter en utvecklingsbar målvakt med rätt inställning och attityd. Anton är en intressant målvakt som passar bra in i vårt lagbygge för kommande säsonger och i vår strävan att ta SM-guldet till Malmö.
Gå till toppen