Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”I MFF utvecklas föreningsdemokratin sedan länge. Nu enar vi medlemmar oss och ger Anders Pålsson fullt stöd.”

Det finns ingen brist på lämpliga kandidater till posten som MFF-ordförande, skriver Jörgen Andersson, MFF-medlem och företrädare för en av klubbens supportergrupperingar, Framtidsgruppen.

Förre MFF-ordföranden Håkan Jeppssons hastiga bortgång ställer stora krav på valberedningen att agera med omdöme och sunt förnuft inför årsmötet, skriver Jörgen Andersson.Bild: Hussein El-alawi
MFF-medlemmen Jan Wifstrand reagerar kraftfullt på valberedningens planer på att föreslå MFF:s årsmöte den 1 mars att välja den mångårige styrelseledamoten, tidigare spelaren och ungdomsledaren i klubben, Anders Pålsson, till ordförande i styrelsen (Aktuella frågor 10/2).
I MFF utvecklas föreningsdemokratin sedan länge. Vi är många MFF-medlemmar som numera aktivt utövar vårt medlemskap i föreningen genom deltagande i medlemsmötena, löpande kontakter med valberedning, styrelseledamöter och den verkställande ledningen. Främst utövar vi vårt medlemskap genom att väl förberedda aktivt delta i årsmötet.
Förre MFF-ordföranden Håkan Jeppssons hastiga bortgång i början av december 2018 ställer stora krav på valberedningen att agera med omdöme och sunt förnuft inför det kommande årsmötet.
MFF:s styrelse och ledning arbetade under Håkan Jeppssons ordförandeskap målmedvetet med att förbättra och utveckla många delar i sin verksamhet. Dessutom hade klubben börjat undersöka vilka förutsättningar som finns för att MFF skall ha möjlighet att ta steget upp på en högre nivå i Uefas rankningssystem.
Efter Håkan Jeppssons bortgång har styrelsen, genom bland andra Anders Pålsson vid senaste medlemsmötet, betonat att den kommer att fortsätta det förbättrings- och utvecklingsarbete som inleddes under den tidigare ordföranden. Undertecknad och många andra MFF-medlemmar bedömer att en stor majoritet på årsmötet kommer att bifalla valberedningens förslag att välja Anders Pålsson till ordförande.
Ledorden i detta sammanhang är kontinuitet och fortsatt riktning framåt. Styrelsen har en fungerande arbetsfördelning inom sig och samarbetet med – och stödet till – vd Niclas Carlnén och hans organisation har utvecklats över tid.
Valberedningen i MFF består av Jörgen Svensson, sammankallande, Per Andersson, Ingemar Erlandsson och Jan-Anders Hybelius (suppleant.) De är alla erfarna och skickliga ledamöter som väl förstår de krav och kompetenser som krävs för att axla ordförandeskapet i klubben. Flera av dessa krav formulerar även Jan Wifstrand väl, till exempel hög pålitlighet i mångfalds- och jämställdhetsfrågor samt lång erfarenhet av att hantera medier.
Valberedningen visar genom att föreslå Anders Pålsson vikten att gå fram i lugn takt och inte ta förhastade beslut.
Observera att Anders Pålsson föreslås av valberedningen att väljas som ordförande på ett år. Fram till årsmötet i mars 2020 har alltså alla vi MFF medlemmar, inklusive Jan Wifstrand samt valberedningen, rimlig tid på oss att fundera på vilken ordförande Malmö FF ska välja i ett längre perspektiv.
Som aktiv MFF-medlem – och med god kontakt med många av klubbens andra aktiva medlemmar – försäkrar jag Jan Wifstrand att vi är många medlemmar som aktivt och noggrant framöver kommer att följa styrelsens och klubbens arbete under Anders Pålssons troliga, kommande ettåriga ordförandeskap.
Det finns ingen brist på lämpliga kandidater till posten som MFF-ordförande. Men nu enar vi medlemmar oss och ger Anders Pålsson och den övriga styrelsen fullt stöd i den spännande utveckling som Malmö FF befinner sig i.
Dessutom är Jan Wifstrand välkommen på klubbens medlemsmöten och årsmöten där han kan göra sin stämma hörd.

Jörgen Andersson

Jörgen Andersson är MFF-medlem 26 013 och företrädare för en av klubbens supportergrupperingar, Framtidsgruppen.
Gå till toppen