Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Juristen: ”Det kan röra sig om ett hundratal flickor”

Det som gör gromningshärvan i Vellinge unik är att förövaren har verkat inom ett så litet geografiskt område – och känt till sina offer så väl. Det menar juristen Ulrika Rogland, som företräder nio av flickorna i rättegången mot den misstänkte 30-åringen.

"Det är många som har varit väldigt rädda och oroliga periodvis under en lång tid", säger målsägandebiträdet Ulrika Rogland. Nu inleds rättegången mot den 30-årige mannen, som misstänks för hundratals brott mot tjugo flickor och en pojke.Bild: Drago Prvulovic / TT /
Målsägandebiträdet Ulrika Rogland, som i flera år har arbetat med brottslighet mot unga på nätet, menar att det som skiljer Vellingehärvan från det typiska gromningsfallet är att förövaren verkat och valt målgrupp inom en så liten kommun. Istället för att strategiskt söka upp offer över hela landet (eller som i vissa fall olika länder) utifrån deras ålder, utseende och intressen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen