Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Linnéa Samia Khalil: ”I min musik blottar jag mig”

Hon har turnerat med Ken Ring i åtta år och samarbetar på nya skivan med Marit Bergman. Sångaren, låtskrivaren och Malmömusikern Linnéa Samia Khalil är aktuell med sin tredje singel "Förlorad".

Sångaren, låtskrivaren och musikern Linnéa Samia Khalil släpper sin olyckligaste kärlekslåt på alla hjärtans dag.Bild: Lindita Ann-Charlott Bunyak
Kan du beskriva dig själv med en mening?
– Jag är en känslosam person som skapar inifrån. Jag tycker om ensamhet och övertänker gärna. Det speglas 100 procent i min musik. Vanligtvis har folk svårt att komma mig på djupet men i min musik blottar jag mig helt.
Efter att har jobbat med många stora namn träder du nu fram som soloartist. Varför det?
– Min egen musik var ingången till varför jag håller på över huvud taget. Det har varit kul att jobba med olika genrer och artister men egentligen har jag varit soloartist vid sidan av hela tiden. Nu har jag så pass mycket kött på benen att jag vill satsa på riktigt.
Vad var din ingång till musiken?
– Musik har alltid varit terapeutiskt. I min familj har vi aldrig pratat. Då blev det så att jag satt och spelade piano själv. Så har det varit sedan jag var 12 år och så är det fortfarande.
Din nya singel "Förlorad" släpps på alla hjärtans dag. Varför just då?
– Det är den olyckligaste kärlekslåten som jag någonsin har skrivit. Jag tror också att det är mer vanligt än folk erkänner, och pratar om, att förhållanden är jobbiga. Och då tycker jag att den dagen känns så hemsk och påklistrad. Min låt är en mer verklig beskrivning av dagen än röda, tacky, rosor.
Vad har du själv förlorat?
– Jag har förlorat tilliten till andra människor och vissa dagar förlorar jag just nu hoppet om mänskligheten.
Det lät väldigt tungt?
– Men det är tungt ibland och det tycker jag att det är viktigt att man vågar prata om och att man är ärlig mot sig själv om, så att man kan bearbeta det.
Finns det något hopp?
– Min första singel hette "Du kommer klara dig ändå" och den handlar precis om det. Även om du faller högt och fallet är jobbigt så vet du att du kommer att vara okej när du landar. "Förlorad" är min egen bearbetning av min relation – jag behövde få ur mig musiken.
Hur hittar man tillbaka till det man har förlorat?
– Genom att bygga upp sig själv och inte tillåta sig brytas ner av andras dumheter. Den insikten är ganska jobbig men skön.
Vad vill du bjuda in lyssnaren till för värld?
– Det är ganska så ambient, men dynamiskt. De som har hört låten säger att det känns som att man kommer väldigt nära mig.
Vad lyssnar du själv på just nu?
– Jag lyssnar väldigt sällan på musik men när jag lyssnar, lyssnar jag just nu på Linnea Henriksson. Hemma lyssnar jag bara på P1 och när jag tränar blir det gammal 90-tals hiphop.
Vad har du för andra projekt på gång?
– Jag har precis börjat jobba med ett nytt skivbolag, Illegyal Records, som bara arbetar med kvinnor och ickebinära. Jag ser jättemycket fram emot att få jobba mer med dem. Sen håller jag på med mitt album som släpps i slutet av året och i år släpper Ken Ring sin sista skiva där jag är med och skriver och producerar. I vår och vinter ska jag turnera.
Fakta

Linnéa Samia Khalil

Bor: Malmö.

Aktuell: Med sin tredje singel "Förlorad".

Lyssnar på: Linnea Henriksson, P1 och 90-tals hiphop.

Kuriosa: Började samarbeta med Ken Ring efter att ha skrivit till honom på Facebook.

Instagram: @LinneaSamiaKhalil – där går det att läsa om var det går att höra Linnéa härnäst.

Gå till toppen