Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Minskad omsättning och ny förlust - men nu ska vändningen komma för Simris Alg

Effekten av den stora USA-satsningen uteblev till stor del förra året. Simris Alg rapporterar minskad omsättning och försämrat rörelseresultat för 2018. Men under januari i år kom vändningen med en kraftig försäljningsökning, menar ledningen.

Fredrika Gullfot, vd för Simris Alg.Bild: Peter Brinch
Simris Alg rapporterar en en minskad nettoomsättning för helåret 2018, från 852 tusen kronor till 762 tusen kronor. Rörelseresultatet försämrades marginellt till en förlust på 22,7 miljoner kronor.
Samtidigt redovisar bolaget en kraftig försäljningsökning för början av året. Under januari månad i år sålde man för mer än en miljon kronor, alltså mer än vad företaget tidigare omsatt på årsbasis.
— Hundåren är över. Allt är riggat och klart på våra målmarknader, och det är bara att sälja, säger vd Fredrika Gullfot i en kommentar.
De ökade intäkterna kommer främst från den första större ordern som levererats till Sydkorea. Samtidigt har försäljningen på nätet ökat i både Sverige och USA.
För ungefär ett år sedan sjösatte Simris Alg en storsatsning just på den amerikanska marknaden.
— Fokus kommer att ligga på USA under 2018, sade Fredrika Gullfot då.
Nu tar bolaget ett nytt lån på 10 miljoner kronor för den fortsatta satsningen. I en kommentar skriver man att bolaget befinner sig i "en intensiv utvecklingsfas med pågående lansering i USA, och kapitaltillskottet medför att satsningen kan fortsätta med oförminskad kraft".
Simris Alg tillverkar kosttillskott och hälsoprodukter baserade på odlade alger. Bolaget är noterat på First North.
Gå till toppen