Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Man kan knappt fatta att det är så skräpigt

På andra platser, där vi har promenerat på gator och torg, har vi aldrig sett något liknande. Vad är det för fel på folk? Det undrar Ann-Marie Engström, som har tröttnat på skräpet i västra Malmö.Bild: Sven-Erik Svensson
Vi bor i Slottsstaden. Vi promenerar mycket runt omkring här. Ribban, Erikslust, Västra Hamnen, Kronprinsen. Promenadrundorna är många.
Vi har noterat att det är så himla mycket skräp på gatorna, främst på sträcken Mariedalsvägen, från Kilian Zollsgatan och fram till Regementsgatan. Men även på andra gator runt omkring. Massor med skräp, ja rena sopor!
Vad vi sett i form av skräp kan man knappast fatta. Pizzakartonger, lattemuggar, bananskal, apelsinskal, massor med plastpåsar och fimpar med mera, med mera. Vad som ännu värre är, att hundägarna, som är otaliga i dessa kvarter, inte vet att de ska plocka upp vovvens bajs. På en promenad kan vi se tre-fyra bajshögar på trottoarerna. Vad tror hundägaren? Vem ska ta reda på det?
Vår undran: Är det fel på folk som bor i denna stadsdel? Vill vi gå och trampa i detta? Eller ska vi kanske plocka upp efter andra? På andra platser, där vi har promenerat på gator och torg, har vi aldrig sett något liknande. Vad är det för fel på folk?

Ann-Marie Engström

Gå till toppen