Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pappa slängde 11-årig dotter i vattnet i Lomma hamn

Efter ett bråk lyfte mannen upp sin då 11-åriga dotter och kastade henne i vattnet i Lomma hamn. Mannen döms nu för misshandel.

Lomma hamn.Bild: Johanna M Karlsson
Händelsen inträffade i slutet av förra sommaren. Mannen befann sig då på en segelbåt som låg förtöjd i hamnen tillsammans med sina två barn och sin sambo.
Efter att han bråkat med sin dotter lyfte mannen upp flickan och kastade henne över relingen och ner i vattnet, som den dagen bara ska ha varit runt tio grader varmt.
Mannen gick sedan ner under däck och lämnade flickan i vattnet.
Hon kunde inte själv ta sig upp på båten igen, och inte heller upp på land eftersom nivåskillnaden mellan vattnet och kajkanten är cirka en och en halv meter.
Flickan fick istället hjälp upp av ett par som befann sig på en båt i närheten. Hon var då chockad och ledsen och sade sig ha ont i sidan och ena benet.
Pappan har erkänt att han kastade sin dotter i vattnet, men menar att han inte begått något brott eftersom handlingen inte orsakat smärta eller några skador.
Lunds tingsrätt däremot menar att pappan agerat på ett sätt som varit både kränkande och farligt i syfte att bestraffa sitt barn, och dömer honom därför för misshandel. Straffet blir villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.
Gå till toppen