Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jenny Maria Nilsson: Jag tror inte på Gud – jag tror på kärleken

Det finns flera sätt att älska på. Jenny Maria Nilsson slår ett slag för den andliga världskärleken – en urkraft som religionen inte har monopol på.

Bild: Jenny Rydqvist
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
För ett tag sedan bjöds jag in för att samtala om kärlekens väsen och mening i Filosofiska rummet. Hm, hoppas jag får tillfälle att ta upp min panteistiska syn på kärlek, tänkte jag. Sedan jag blev varse mina intuitioner angående kärlek har min nyfikenhet på andras erfarenhet varit stor. Som ung trodde jag att min uppfattning var allmängiltig, i barer och på middagar hörde jag mig för men få kände igen upplevelsen. Nå, jag fick möjlighet att adressera saken i radioprogrammet och efter sändning kom reaktioner: Det panteistiska sättet att uppfatta kärlek på är kanske inte vanligt men vi är några stycken som tänker så.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen