Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bombdåd mot kafé i centrala Malmö

Sent på torsdagskvällen hördes en kraftig smäll i närheten av Dag Hammarskjölds torg i centrala Malmö, troligtvis orsakad av en sprängladdning.
– Om det finns en eventuell hotbild mot person eller verksamhet måste utredas närmare, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Någon form av sprängning inträffade vid en kafélokal vid Dag Hammarskjölds torg sent på torsdagskvällen.Bild: Patrick Persson
Vid 23.30-tiden hörde flera läsare av sig till tidningen och berättade att de hört en hög smäll i centrala Malmö.
Smällen hade hörts hela vägen från Möllevången till Kirseberg och Hyllie, och ett vittne såg rök i närheten av Dag Hammarskjölds torg vid Malmö Live.
Efter en stunds sökande hittade polisen krossade fönster vid en kafélokal. Platsen kring Dag hammarskölds torg spärrades av tillsammans med Neptunigatan och Gibraltargatan, vilket bland annat påverkar busstrafiken.
Bild: Patrick Persson
Strax efter midnatt hade polisens bombtekniker påbörjat sitt arbete på platsen. Även kriminaltekniker kommer att göra en brottsplatsundersökning.
Bild: Patrick Persson
Polisen sökte i området och kontrollerade om det finns övervakningskameror som kan ha filmat något av händelsen.
– Vi kan konstatera att det rör sig om någon form av sprängladdning, berättar Jerker Olsson, inre befäl vid polisen i Malmö, under natten.
Brottet är rubricerat som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen misstänkt gärningsman har gripits.
Det finns inga uppgifter om att någon person har skadats. Både bombtekniker och kriminaltekniker har under natten arbetat på platsen. Dådet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.
Skadorna på själva kaféet är begränsade till entrédörr och en fönsterruta.
– Ingen person är gripen. Avsikten tycks inte ha varit att skada någon specifik person, men det kan ha funnits någon form av signalvärde i smällen. Om det finns en eventuell hotbild mot person eller verksamhet måste utredas närmare, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.
Gå till toppen