Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

17-årig flicka död efter mopedolycka vid Södra Sandby

Den 17-åriga flicka som fick livshotande skador efter en olycka mellan en moped och en personbil vid Södra Sandby har avlidit. Polisen har upprättat en anmälan om vållande till annans död.

Bild: Patrick Persson
Räddningstjänsten larmades till olyckan klockan 20.12 på lördagskvällen. Olyckan inträffade mellan Södra Sandby och Gårdstånga.
Under kvällen meddelade Region Skånes presstjänst att den unga mopedföraren ådragit sig livshotande skador.
– Det är en flicka i övre tonåren som har kört moped och har blivit påkörd. Hon är allvarligt skadad och har åkt ambulans till sjukhus, sa Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten.
Tre ambulanser larmades till platsen och väg 952 stängdes av under räddningsarbetet.
– Polisen är kvar på platsen och pratar med dem som fanns i personbilen och andra eventuella vittnen, sa Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral, på lördagskvällen.
Klockan 10.35 på söndagen kom meddelandet från polisen att flickan avlidit av sina skador.
Både mopeden och personbilen är beslagtagna för teknisk undersökning. Polisen vill inte lämna ut några närmare uppgifter kring omständigheterna för olyckan.
– Det kan färga vittnen och göra det möjligt för eventuella misstänkta att anpassa sin historia, säger Calle Persson.
En trafikutredning ska göras för att klargöra hur olyckan har gått till. Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.
– Man utgår från det allvarligaste brottet som det kan röra sig om. Sedan får utredningen visa om det har begåtts något brott och om rubriceringen ska ändras, säger Annika Lindwall, inre befäl vid polisen i Lund.
Anhöriga är underrättade.
Gå till toppen