Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Öl i många nyanser på Möllans ölfestival

Öl i alla färgnyanser av gult och brunt serverades av skånska ölproducenter vid årets ölfestival på Mitt Möllan.

Alltihop började 2014, när Marika och Calle Sjöström hittade en pytteliten kattunge på en rastplats vid E4. Fast de var helt överens om att de aldrig skulle ha husdjur, tog de med sig katten hem. Han fick heta Pax.
– Sen började vi göra annat också som vi inte hade tänkt oss, säger Marika Sjöström.
Marika Sjöström driver Pax Brygghus i Flyinge ihop med Calle Sjöström. På lördagen deltog de i ölfestival på Mitt Möllan.Bild: Peter Frennesson
Som att börja brygga öl, starta ett bryggeri och hålla pub i den gamla lanthandeln i hembyn Flyinge. Och på lördagen var paret Sjöström en av 23 olika skånska dryckesproducenter som sålde sina produkter på ölfestivalen på köpcentrumet Mitt Möllan.
– Det är full fart och bra stämning, tyckte Calle Sjöström som fick en lång arbetsdag från nio på morgonen till sent på kvällen.
Festivalen ordnas för andra gången och arrangör är Skånes dryckesproducenter, en sammanslutning för de företag i Skåne som tillverkar alkoholhaltiga drycker. På lördagseftermiddagen var köpcentrumets food court full av människor som antingen stod i kö för att köpa öl, var igång med att köpa öl eller drack öl. Drycken i glasen gick i alla färgskalor från klargult till mörkt som tjära.
En del av medlemmarna i Fermenistas: Ingrid Kling, Vera Johansson, Angelina Petrovic, Josefin Enehage, Linnea Sulakvelidze Skantz och Josefine Roos.Bild: Peter Frennesson
Ölgruppen Fermenistas var på plats för att smaka sig fram mellan sorterna.
– Vi dricker öl, pratar om öl, lär känna varandra, säger Ingrid Kling.
– Och smakar på varandras öl, tillägger Linnea Sulakvelidze Skantz.
– Det är bara att anta att ingen är sjuk, skrattar Ingrid Kling, som tyckte att dagens höjdpunkt hittills var en stout med kokos och chili.
– Den med rabarber var också god, tyckte Michelle Kanne.
Ingrid Kling var också här för att förbereda en ölbryggningsdag för kvinnor på internationella kvinnodagen den åttonde mars. Kanske blir det hos Marika Sjöström på Pax Brygghus.
– Det är synd att öltillverkning ses som lite grabbigt. Öl är för alla, säger Marika Sjöström.
Gå till toppen