Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Intervju

Komikern Kristoffer Svensson: ”Man blir lite modigare av att vara utanför”

Ny tv-serie, framgångsrika poddar och slutsålda liveföreställningar. Drygt tre år efter att han straffade ut sig är Kristoffer Svensson inne i värmen igen. Eller är han? För Filip Yifter-Svensson berättar komikern om vad som hände, och hur det gick sedan.

Av:
Filip Yifter-Svensson
|
Det är live-inspelning av podden Della Arte på Stora teatern i Göteborg. Kristoffer ”K” Svensson, som sitter runt ett bord tillsammans med komikerkollegorna Simon Svensson och Jonatan Unge, gör en spaning om fenomenet deplatforming. Det går ut på att man försöker få en person som har trampat i klaveret eller uttryckt åsikter man finner problematiska att bli av med sina uppdrag. Hans poäng är att man inte ska rikta kritik mot drevarna, utan mot dem som viker sig för deras krav: ”Om Mia Skäringer sa att ’nu ska ni sparka Kristoffer från Della Arte’, och ni gjorde det, då skulle jag ju inte bli arg på Mia Skäringer. Jag skulle bli arg på er.”

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.