Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barsebäcks 4H-gård läggs ner till midsommar

Barsebäcks 4H-gård läggs ner till midsommar på grund av medlemstapp i den förening som drivit gården.

Louise Forssell.Bild: Östen Roswall
Beslutet fattades på föreningens årsmöte på söndagen.
– Det har tyvärr blivit ett minskat antal medlemmar i föreningen. Jag har haft sponsorer och privatpersoner som stöttat verksamheten. Men det är inte samma sak. En förening bygger på aktiva medlemmar som vill engagera sig. Till slut kommer man till en punkt när det inte längre går att driva verksamheten vidare, säger Louise Forssell som är verksamhetsansvarig.
4H-verksamheten har funnits sedan 2012. Tidigare hade man öppet både på helger och vardagar. Men sedan antalet besökare minskat har öppethållandet dragits ned.
– Tidigare hade jag öppet på vardagarna, men slutade med det eftersom det inte kom några barn. På helgerna hade vi 15-20 barn här. Men de senaste två åren har det bara varit fyra eller fem per helg, säger Louise Forssell.
Som mest har det på gården funnits kaniner, katter, getter, minigrisar, höns, gäss och alpackor. De senare har Louise Forssell själv bekostat.
Även antalet djur har minskats som en följd av färre besökare.
Louise Forssell tilldelades Kävlinge kommuns miljöpris 2015 och fick året efter ta emot ledarpriset för sitt engagemang.
Nu känner hon stort vemod.
– Det här har varit en viktig verksamhet för barn att få lära sig ta ansvar och växa in i verksamheten för att småningom själva bli ledare och växa som människor. Mitt motto har alltid varit gemenskap utan prestationskrav, säger hon.
Gå till toppen