Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Misstänkt mordbrand i gatukök i Lund

Under måndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en brand i ett gatukök i Lund. Polisen misstänker brott och ärendet rubriceras om mordbrand.

Det var vid klockan 04 som räddningstjänsten larmades till ett gatukök på Jägaregatan i Lund. Gatuköket ligger intill en Preem-mack och när räddningstjänsten kom till platsen slog det öppna lågor ut från byggnadens fönster.
– Gatuköket är en friliggande byggnad så det har inte varit risk för spridning till bensinmacken eller någon annan byggnad. Byggnaden står kvar men det är omfattande brandskador i stora delar av den, säger Gustaf Sandell, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.
Räddningstjänsten lyckades bekämpa elden med hjälp av bland annat rökdykare. Räddningsenheterna som skickades till branden stannade kvar en stund för att säkra att branden verkligen var släckt.
– Vi kan inte svara på hur branden har uppstått, men konstaterar att finns krossade rutor på platsen. Polisen var på plats när vi kom fram och jag misstänker att de kommer att göra en teknisk undersökning, säger Gustaf Sandell.
Polisen lämnade platsen omkring klockan 07. De har upprättat en anmälan om mordbrand men ingen person har gripits.
Gå till toppen