Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fritt inträde mot Timrå - då förväntas storpublik

Sportlov, måndagskväll och match i SHL mot jumbon Timrå IK. Malmö Redhawks öppnar upp portarna till Malmö arena och bjuder publiken på fritt inträde.
– Vi förväntar oss runt 10000 åskådare på plats, säger Markus Larsson marknadschef för Malmö Redhawks.

Storpublik att vänta ikväll?Bild: Mathilda Ahlberg Petter Arvidsson
Det återstår elva matcher kvar av den reguljära säsongen i SHL för Malmö Redhawks - varav sex är på hemmais. Matchen mot Timrå blir den första för säsongen med fritt inträde till allmänheten.
– Det är viktigt att poängtera att det är våra sponsorer och företag som betalar inträdet för besökarna den här kvällen, säger Markus Larsson.
– Vi har analyserat det som så att en måndagsmatch kanske inte riktigt lockar att gå på och då är det ett bra tillfälle för oss att använda den som en event med fritt inträde, säger Larsson.
Matchen mot Timrå är ett tillfälle för familjer att att göra något kul tillsammans och för ungdomar som tycker att sportlov är tråkigt att ta sig till Malmö arena och kolla på ishockey.
– Tanken är såklart att vi ska få in ny publik, samtidigt som det blir en liten bonusmatch för alla hockeyälskare. Det är ett tillfälle att göra något kul tillsammans på sportlovet.
Bästa publikdagen är tveklöst lördag och den absolut sämsta dagen är måndag.
På tolv dagar spelar Redhawks fyra hemmamatcher - varav en är mot Timrå IK.
Det var glada miner senast i Malmö Arena när Timrå var på besök. Då vann Malmö med 4-1.Bild: AVDO BILKANOVIC
– Vi ser tydliga mönster på att det är negativt med matcher som spelas med bara par dagars mellanrum eftersom man som åskådare oftast väljer bort några.
I Malmö Redhawks är man nöjda med biljettförsäljningen den här säsongen. Man har budgeterat för att ha en publiksnitt på 5900 åskådare. En siffra som man hittills har överträffat.
– Om man ska sätta en publiksiffra baserad på snittintäkt per biljett så blir det ungefär 5900. Vi ligger för tillfället på en snitt som är strax under 6400 åskådare. Det är en av de största ökningarna i SHL, säger Larsson.
Vi är väldigt nöjda med ökningen.
Det finns en direkt korrelation mellan biljettförsäljningen och de sportsliga framgångarna.
– Det är många faktorer som spelar in men det sportsliga har definitivt betydelse för publiksnittet. Det är viktigt att vi spelar bra och vinner matcher. Samtidigt är vårt mål är att vi ska sälja så mycket som möjligt oavsett de sportsliga resultaten, konstaterar Markus Larsson.

Publikligan i SHL säsong 2018/2019

LagPubliksnitt
1) Frölunda HC10137
2) Djurgården Hockey 7497
3) Färjestad BK 7043
4) Malmö Redhawks6551
5) HV716500

Malmö Redhawks publiksnitt i SHL senaste fyra säsongerna

SäsongPubliksnitt
2018/20196551
2017/20186474
2016/20176852
2015/20167725
Gå till toppen