Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gasläcka på gågatan – två lokaler utrymdes

Räddningstjänsten larmades under måndagen till en gasläcka på Södra förstadsgatan i Malmö. En butik och ett kafé utrymdes och gatan spärrades av. Vid 13.45 meddelade räddningstjänsten att läckan var tätad.

Bild: Sally Wahlstedt
En avgrävd gasledning orsakade under måndagen en läcka och gågatan i Malmö spärrades av mellan Drottninggatan och Storgatan.
Larmet om olyckan nådde räddningstjänsten omkring klockan 12 på måndagen. Gågatan spärrades av och en butik och ett kafé utrymdes.
– Det pågår arbete i marken och där har man lyckats gräva av gasledningen. Gasbolaget och byggfirman finns på plats, säger Gustaf Sandell, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.
Bild: Sally Wahlstedt
Vid klockan 13.45 meddelade räddningstjänsten att läckan var tätad och att avspärrningen snart skulle hävas.
– Det har gått bra men det har varit svårt att komma åt att stänga läckaget, så det man har gjort är att gräva och klämma åt ledningarna. Nu är det stoppat och vi har undersökt de intilliggande lokalen. Vi räknar med att lämna platsen inom kort, säger Gustaf Sandell.
Gå till toppen