Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pistolrånare slog till mot tonårspojkar i Stadsparken

På måndagskvällen blev två tonårspojkar utsatta för ett rån av mellan fem och sju gärningsmän som hotade med ett pistolliknande föremål.

Polisen fick in larmet om händelsen vid 20.12.
Enligt polisanmälan blev två tonårspojkar rånade av en grupp gärningsmän i Stadsparken.
– Fem till sju killar kommer fram och vill veta vad de lyssnar på för musik. Sen ville dem att de skulle lämna ifrån sig sina telefoner, och när de inte gjorde det tog dem till våld, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Pojkarna blev slagna och sparkade och någon av gärningsmännen tryckte ett pistolliknande föremål mot en av pojkarnas huvud.
Rånarna fick med sig pojkarnas mobiltelefoner, plånböcker, nycklar och en jacka och sprang sedan från platsen. Strax efter midnatt hade ännu ingen misstänkt gripits. Pojkarna klarade sig med lindrigare smärta och behövde inte uppsöka sjukhus.
Måndagskvällens rån är det tredje personrånet i centrala Lund de senaste dagarna: Under natten till söndagen rånades en 22-årig man på sin mobiltelefon, jacka och plånbok på Lilla Tvärgatan. Enligt polisanmälan blev han först upphunnen av en man och kort därpå omringades han av flera andra som kom från olika håll.
Samma natt rånades ytterligare två män, en 18-åring och en 17-åring, denna gång på Södra vägen. De tvingades lämna över en jacka och en mobiltelefon.
Om det kan röra sig om samma gärningsmän vill polisen dock inte uttala sig om.
– Det är för tidigt att säga just nu. Det är något vi får utreda och se om det finns ett samband till tidigare händelser, säger Katarina Rusin.
Gå till toppen