Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmötidskriften Fool vinnare i nya World Restaurant Awards

Malmötidskriften Fool Magazine tog hem segern i World Restaurant Awards för sitt reportage om cirkusen kring restaurangpriser.

Lisa Abends reportage "The Food Circus" med illustration av Giulia Pastorino vann pris vid World Restaurant Awards.
Dygnet Runt kunde i slutet av januari berätta om den helt nya gastronomiska prisgalan World Restaurant Awards som uppstått som en reaktion på World’s 50 Best Restaurants. Två av nomineringarna till galan hade Malmökoppling och en stod till slut som segrare.
Den gastronomiska tidskriften Fool Magazine drivs av paret Lotta och Per-Anders Jörgensen i Malmö. Till deras sjunde nummer med tema politik bad de den danska matjournalisten Lisa Abend att skriva ett reportage om den stora cirkusen kring restaurangpriser, galor och guider. Och juryn i World Restaurant Awards älskade artikeln "The Food Circus" och utsåg den på måndagskvällen till vinnare i klassen ”Long Form Journalism”.
”Du kanske råkar på en så vågad, rolig, fartfylld och banbrytande artikel en gång i livet. Lisa har skrivit det första kapitlet till gastronomins svarta bok. Får läsarna att skaka. Hon sätter kniven där det gör ont, ungefär som Ronan Farrow gjorde med Hollywoodmogulerna och #metoo, och det är underbart”, står det i motiveringen.
Det gastronomiska evenemanget Parabere Forum i Malmö var nominerat i kategorin årets bästa matevent, men det priset vanns av Refugee Food Festival i Paris.
Prestigefyllda priset ”Årets restaurang” gick till sydafrikanska Wolfgat i Paternoster. Andra vinnare hittar ni här.
Gå till toppen