Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två män anhållna efter brand vid polisgarage

Under onsdagskvällen fylldes polisens garage på Sallerupsvägen av rök från en anlagd brand. Två män har nu anhållits misstänkta för mordbrand, alternativt sabotage.

Bild: Patrick Persson
Polis och räddningstjänst larmades om en misstänkt brand i garaget klockan 21.39 på onsdagen. När de anlände till platsen var garaget fyllt av rök.
– Det har brunnit i en gång som förbinder polisens garage med ett garage för allmänheten, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Branden misstänks vara anlagd.
– Det har kommit in väldigt mycket rök i polisens garage. Räddningstjänsten håller på att försöka få ut röken, sade Evelina Olsson under onsdagskvällen.
Nerfarten till polisens garage spärrades av och polisen arbetade med att få ut polisbilarna för att underlätta släckningsarbetet. Branden kunde snabbt släckas och ingen person skadades.
Läs också Nytt polishus ska byggas i Hyllie – ska rymma 500 poliser
Under torsdagsmorgonen stod det klart att två män anhållits misstänkta för mordbrand, alternativt sabotage. Det är ännu oklart om branden var riktad mot polisen.
Polishuset på Sallerupsvägen har tidigare varit utsatt för attentat. I december 2017 sprängdes en polisbil utanför stationen.
Lokalerna är inte anpassade för polisens verksamhet och säkerheten har kritiseras av både polis och politiker. År 2022 ska ett nytt polishus stå klart i Hyllie. Det ska rymma upp till 500 poliser och ersätta polishuset på Sallerupsvägen.
Polisen hittade en flaska med misstänkt brännbart material. Den togs i beslag och stoppades i en påse som används för att förvara bevismaterial.Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen