Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Ny industrimark kan ge tusen nya jobb och en tredje återvinningscentral

Malmö stad har nästan sålt slut på mark med plats för företag och verksamheter. Tekniska nämnden välkomnar därför förslaget som kan ge plats åt en ny återvinningscentral och industrier som kan ge mellan 800 och 1 000 nya jobb.

Malmö kan få en tredje återvinningscentral..Bild: Albin Brönmark
Det handlar om marken mellan Jägersrovägen och Elisedalsstigen som håller på att få en ny detaljplan som just nu är ute på remiss. Politikerna i tekniska nämnden välkomnar förslaget som skapar nya arbetstllfällen i staden.
– Vi har i princip sålt slut på all detaljplanerad mark för verksamheter och småindustrier. Det här är väldigt bra, säger Andreas Schönström (S), ordförande för tekniska nämnden.
Under flera år har Malmö stad prioriterat att ta fram detaljplaner för bostadsbyggandet och då har industrimarken fått stå tillbaka.
– Men säger Håkan Fäldt (M), andre vice ordförande, det finns mark som kan förtätats också, som ute i Fosie.
– Men den marken äger ju företagen så frågan är om de är villiga att dela med sig av sina i många fall rätt stora tomter. Att det blir fler arbetstillfällen i Fosie är väsentligt för att det ska kunna bli en Station Fosie på Malmöpendeln, säger han.
Detaljplanen klubbas senare i år i stadsbyggnadsnämnden.
Gå till toppen