Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Väldoftande inbrottstjuv jagad i Malmö – hittad i fyllecell i Stockholm

Polisen har en längre tid letat efter den 42-årige Malmöbon, som misstänkts för fjorton grova stölder och bedrägerier. Under lördagen visade det sig att mannen satt inlåst i en av deras celler i Stockholm – omhändertagen för fylleri.

Bild: Sonny Thoresen
Den 52-åriga kvinnan vaknade av ett en främmande man stod i hennes sovrum. I sitt sömndruckna tillstånd började hon skrika, vilket fick inbrottstjuven att fly fältet.
Kvinnan försökte hindra honom – men mannen puttade iväg henne, sprang ut och försvann från platsen genom att klättra över en mur.
För polisen beskrev kvinnan tjuven som välklädd med hatt, kavaj, fina skor och stark doft av parfym.
Det skulle visa sig att han tappat sin huvudbonad i flykten – och i dess tyg fanns DNA från en flerfaldigt dömd inbrottstjuv.
Mannen försvarade sig i domstol med att han ägt ett 50-tal hattar genom åren och att någon av dem måste via hans exfru ha hamnat hos någon narkoman som begått den grova stölden. För övrigt är han knappast välklädd utan går helst i träningsoverall och gympaskor.
Trots 42-åringens förklaring straffades han med nio månaders fängelse.
Han blev villkorligt frigiven våren 2017. Men det ska inte ha dröjt länge innan 42-åringen blev misstänkt för nya brott.
Det handlar bland annat om två nya bostadsinbrott i Malmö, vid ett av dem försvann smycken, elektronik och mediciner till ett godsvärde av 50 000 kronor.
42-åringen misstänks även för ett inbrott i Stockholm – och ett tiotal bedrägerier runt om i landet.
Vid flera av inbrotten binds 42-åringen via sitt DNA. Därför har han varit personefterlyst.
Förra veckan när 42-åringen registrerades som omhändertagen enligt lagen om berusade personer plingade det till i polisens system.
Efter att ha nyktrat till kunde 42-åringen överföras till Malmö och har nu häktats.
Gå till toppen