Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon ska göra Burlövsborna mer klimatsmarta

Nu kan de Burlövsbor som önskar bli mer klimatsmarta få tips och råd av kommunens nya energi- och klimatrådgivare, Meaza Yohannes. Med uppdraget hoppas hon kunna hjälpa människor att välja mer energieffektiva och miljövänliga alternativ.

Meaza Yohannes Burlövs nya energi- och klimatrådgivare.Bild: Maria Rydberg
I januari stod det klart att Meaza Yohannes skulle bli Trelleborgs och Burlövs kommuns energi- och klimatrådgivare. Tanken är att hon ska finnas på plats och bistå Burlövsborna med miljösmarta råd.
Det är till henne både privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar kan vända sig med funderingar kring exempelvis solceller eller hur man kan sänka sina energikostnader och bli mer klimatsmart.
— Det flesta frågor berör solenergi och hur man kan vara mer energieffektiv i hemmet. Många vill producera sin egen el och ha en mer kostnadseffektiv uppvärmning av sina hus, säger Meaza Yohannes.
Hon ser vikten av att kommunerna ger invånarna möjligheten att prata med någon angående energifrågor som en del av arbetet för att öka andelen förnybar energi och minska energianvändningen.
— Vi pratar om hållbar utveckling. Energi är en viktig del av ett lands utveckling, men man måste kunna använda den på ett effektivt sätt och källan måste vara miljövänlig så vi inte fortsätter skada miljön, säger hon.
Hon hoppas kunna bidra till ett mer hållbart samhälle på nationell och global nivå. En viktig del i det är just det lokala arbetet.
— Först och främst vill jag att invånarna i både Trelleborg och Burlöv ska veta att den här tjänsten finns och att de ska utnyttja den.
På tisdagar kommer Meaza Yohannes befinna sig i Burlöv på Medborgarhuset och erbjuda råd om miljö- och energirelaterade frågor.
Gå till toppen