Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Livstid för bildåd i Melbourne

Polis vid platsen i Melbourne efter att en man kört rakt in i en folksamling och dödat flera personer. Arkivbild.Bild: Andrew Brownbill/AP/TT
En bilförare som avsiktligt körde in i fotgängare i centrala Melbourne i januari 2017 döms till livstids fängelse för mord. Högsta domstolen i delstaten Victoria meddelar att han måste avtjäna minst 46 år i fängelse, utan möjlighet till villkorlig frigivning.
Sex människor dödades och 27 skadades i händelsen, som inträffade under rusningstid.
– Det här är ett av de värsta exemplen på massmord i Australiens historia, sade domaren Mark Weinberg när domen förkunnades.
– Fasan i det du gjorde har djupt påverkat livet för många av dem som var närvarande den dagen på Bourke Street, sade Weinberg.
Enligt polisen hade dådet inte någon terrorkoppling. Bland de döda fanns ett tre månader gammalt barn i en barnvagn, en tioårig flicka och en japansk student.
Gå till toppen