Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Matprofil gör bok om Malmös krogliv

Falafelfestival, gastronomipodd, burgarsajt, världsrekord, fika-aw, falafelbok, Burgarnatten… Malmömatprofilen Pierre Orsanders kreativitet tar inte slut. Nu ska han skapa boken ”Malmöstronomy” om Malmös krogliv.

Pierre Orsander har följt Malmös restaurangliv på nära håll de senaste åren och nu resulterar fotona i boken "Malmöstronomy".Bild: Pierre Orsander
Det började med bloggen ”Allt om burgare”. Sen kom satsningarna i snabb följd: sajten ”Skitgott”, världsrekordförsöket i att äta på flest restauranger på kortast tid under Matnatten i Malmö, lanseringen av Burgarnatten och sen grundandet av Malmös falafelfestival, falafel-VM samt ”Falafelboken”.
Sedan dess har han skapat nya podden Gastronomipodden där han intervjuar lokala matprofiler, dragit igång en fika-aw med alkoholfria drycker och har precis startat nya sajten Allt om Gastronomi.
Nu kommer nästa projekt. En coffee table-bok om Malmös krogliv.
– Det här är effekten av alla matgrejer jag gjort de senaste åren. Jag har fotograferat hela tiden och när jag satt och gick igenom alla foton insåg jag att jag ville göra något mer av dem, säger Pierre Orsander.
Resultatet blir boken ”Malmöstronomy” som ska innehålla 90 procent foton och 10 procent text.
– Fotarbetet är redan gjort, men jag ska komplettera med lite folk för helhetens skull. Boken kommer att bli uppdelad i fyra delar: restauranger, kockar, evenemang och foodies, berättar Pierre Orsander.
Pierre Orsander har även skapat instagramkontot Malmöstronomy för boken.Bild: Pierre Orsander
Boken är tänkt att bli klar till hösten och då är målet att även ”Falafelboken” ska stå helt klar.
– När vi arrangerade Falafelfestivalen i somras träffade vi mycket folk inom falafelvärlden och insåg att vi inte var i närheten av klara med vår research. Så vi har senarelagt releasen för att kunna utveckla boken mer, säger Pierre Orsander.
Han siktar även på att arrangera en ny falafelfestival i Malmö i år, men det är inte hundraprocentigt klart ännu.
Hur hinner du med allt? Du har ju dessutom ett heltidsjobb som designkonsult?
– Ja, det är en fråga jag ställt mig också. Det är väl min civilstatus som blir lidande, skrattar Pierre Orsander.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen