Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FN har nått fram till stort matlager i Jemen

FN-chefen António Guterres.Bild: Salvatore Di Nolfi/Keystone/AP/TT
FN-personal har lyckats nå fram till ett stort livsmedelslager som under en tid inte gått att nå på grund av strider och truppansamlingar nära hamnstaden al-Hudaydah (Hodeida) i Jemen. I lagret beräknas det finnas 51 000 ton spannmål som är tillräckligt för att föda 3,7 miljoner av landets invånare i en månad, enligt FN:s livsmedelsprogram WFP.
– Jag har just fått en god nyhet, säger FN-chefen António Guterres sedan han fått reda på vad som hänt.
Enligt FN behöver 24 miljoner människor bistånd i det krigshärjade landet, där många redan svälter. Det har luftats oro för att livsmedlen i lagret håller på att förstöras och den saken utreds nu.
Samtidigt har det tillbakadragande av trupper från al-Hudaydah som de stridande parterna enades om efter samtal i Sverige i december fortfarande inte blivit av. Olika källor talar om fortsatt stor misstro mellan de stridande parterna.
Gå till toppen