Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sommelierutbildningen i förändring: ”Fler och fler tjejer söker”

De flesta som vill bli sommelierer jobbar redan inom restaurangbranschen – men utbildningen lockar allt fler privatpersoner. Dessutom håller utbildningens tidigare skeva könsbalansen på att jämna ut sig.
– När vi började för tjugo år sedan var det 80 procent killar. Nu är det ofta hälften hälften, eller till och med fler tjejer, säger Dick Samuelsson, rektor på Vinkällans sommelierutbildning.

Frida Torell jobbar på Plockepinn i Malmö och är snart färdigutbildad sommelier.Bild: Hussein El-alawi
Doften av vin slår emot en när man kliver in i konferensrummet på S:t Gertrud. Men de dussintal kursdeltagarna som sitter i bänkarna med vinglas framför sig måste vara betydligt mer specifika än så.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen