Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kenneth Hermele: Antisemitismen - en kris för fler än Corbyn

Brittiska Labour skakas av en kris men frågan är större än så. 82 procent av de svenska judarna anser att antisemitismen är ett problem i Sverige, skriver Kenneth Hermele.

Labourledaren Jeremy Corbyn vid sitt hem i norra London, dagen efter att de första sju parlamentsledamöterna lämnat Labour i protest.Bild: Victoria Jones
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
När nio parlamentsledamöter nyligen lämnade Labour anförde flera av dem antisemitism inom partiet, eller ovilja att ta antisemitismen på allvar, som skäl för sitt beslut. Bakgrunden är dels att ledamöter som utsatts för antisemitisk förföljelse – det gäller särskilt Luciana Berger – inte fått det stöd de behövt från sitt parti, dels att Labour inte velat acceptera den definition av antisemitism som 2015 antogs av International Holocaust Rememberance Alliance, IHRA.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen