Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Förlusten skakade om MFF: ”Blev en liten chock”

MFF-tränaren Uwe Rösler medger att cupförlusten mot Öster skakade om hans lag.
– Det blev en liten chock, men också en väckarklocka, säger han.

Uwe Rösler.Bild: Johan Nilsson/TT
Humöret var på topp under träningen i solskenet ute på hybriden och Uwe Rösler hade det med sig in i pressrummet när han mötte media.
Lördagens cupmatch mot Falkenberg hemma på Stadion kan bara sluta på ett sätt.
– När vi spelar som vi ska spela, och som vi kommer att spela, så kommer vi att vinna matchen, det finns ingen tvekan om det, säger Uwe Rösler.
De flesta räknade nog också med seger mot Öster, men det slutade med förlust 1–2 efter att Öster avgjort i slutminuterna.
– Vi fick alla lite av en chock. Det var inte alla som förstod vad det betydde att vi gav bort det där målet i slutminuterna, att det gör det väldigt svårt för oss att gå vidare i cupen, säger Uwe Rösler.
– Som före detta spelare förstår jag att det var en stor förändring att komma in på konstgräset i Växjö efter matchen mot Chelsea på Stamford Bridge. Jag förstår den utmaningen, men det är ingen ursäkt för att inte få med sig någonting från matchen. Vi vill vinna varje match, och kan vi inte det av någon anledning, så förlorar vi i alla fall inte.
MFF-staben kommer att ha koll på resultatet i matchen mellan Degerfors och Öster, eftersom det kan påverka hur MFF måste agera mot Falkenberg.
– Men det viktigaste är vad vi själva gör där ute på planen. Först och främst måste vi visa för oss själva vad vi kan uträtta och göra en stark prestation, säger Uwe Rösler.
Spel på gräs ska gynna hans lag.
– Det är en fördel för oss och det passar oss. Inget annat lag i Sverige tränar eller spelar på gräs just nu så vitt jag vet. Vi har varit på gräs i Marbella och i förberedelserna inför matcherna mot Chelsea.
Gå till toppen