Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tillbaka för att göra skillnad: ”Vinna för oss själva”

Fouad Bachirou började på bänken när MFF föll borta i cupmötet med Öster. Nu vill han göra skillnad i måstematchen mot Falkenberg.

Fouad Bachirou lär starta mot Falkenberg.Bild: LUDVIG THUNMAN
MFF har inte vunnit Svenska cupen på trettio år och det blev så mycket svårare med en jubileumstitel i år efter 1–2 mot Öster i måndags.
Nu krävs det seger i sista gruppspelsmatchen mot Falkenberg hemma på Stadion på lördagen, samtidigt som avsågade Degerfors slår Öster.
– Det är en match som vi måste vinna, sedan har vi det inte i egna händer, men vi måste göra vårt jobb och fokusera på vårt, säger Fouad Bachirou.
Med utgångspunkt från fredagens träning på hybriden så är han tillbaka som startman mot Falkenberg.
– Då vet du mer än jag, säger Bachirou och skrattar.
Troligt lag: Johan Dahlin – Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Andreas Vindheim, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Romain Gall, Arnor Traustason – Carlos Strandberg, Marcus Antonsson.
MFF-tränaren Uwe Rösler alternerade också i backlinjen mellan Lasse Nielsen och Oscar Lewicki, så där kan det ske något.
Däremot ser det inte ut som att Sören Rieks startar, även om han nu är tillbaka efter krampkänningen han fick i slutet av den senaste matchen mot Chelsea.
Kvar på skadelistan finns fortfarande Markus Rosenberg, Guillermo Molins och Franz Brorsson.
Bachirou är angelägen om att komma in och göra skillnad mot Falkenberg efter att ha våndats på bänken mot Öster.
– Det var frustrerande att inte kunna hjälpa laget, men vi gjorde inte tillräckligt. Underlaget var inte det bästa, å andra sidan, vi borde ha vunnit ändå, säger han.
– Nu ligger det bakom oss, vi måste fokusera på matchen mot Falkenberg och vinna för oss själva och se vad resultatet blir i den andra matchen.
Gå till toppen