Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Reko mat sprider sig som ringar över Skåne

Honung, ägg, morötter och korvar får nya ägare på parkeringsplatser runt om i Skåne. Små producenter möter lika små konsumenter, med Facebook som beställningscentral. På bara ett par år har 120 Reko-ringar startats i Sverige. Och allt började med att en bonde från Österbotten besökte en vän i Frankrike.

Sara Rosqvist med en av sina tackor. Inne i huset vilar dottern Lovisa på en babyfilt gjord av den speciella korkskruvslockiga ullen från den här rasen.Bild: Tom Wall
"Besvalds lammkorv" ligger framför Sara Rosqvist på bordet. Baggen lever vidare, som namngivare till den lilla gårdens signaturprodukt, en kallrökt historia med smak av vitlök och rosmarin.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen