Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vägrar släppa sin cupdröm: ”Hoppas vi kan släppa loss”

MFF är illa ute i Svenska cupen, men Rasmus Bengtsson ger inte upp drömmen om att få höja den bucklan efter att ha stupat på mållinjen två gånger om. – Det blir en titel som man vill ha mer och mer, säger mittbacken.

Rasmus Bengtsson vill se ett MFF som öser på mot Falkenberg hemma på Stadion. ”Det är alltid press att spela i Malmö, men jag hoppas att vi gör en riktigt bra prestation”, säger han.Bild: LUDVIG THUNMAN
Det är bara seger som gäller när Malmö FF i dag tar emot Falkenberg hemma på Stadion i den sista gruppspelsmatchen i Svenska cupen.
Samtidigt möts Degerfors och Öster på Stora Valla och även där krävs hemmaseger för att MFF ska kunna gå vidare till kvartsfinal.
– Jag hoppas att vi kan släppa loss, bara gå ut och köra. Det är alltid press att spela i Malmö, men jag hoppas att vi gör en riktigt bra prestation, sedan är det absolut inte omöjligt att Degerfors slår Öster, säger Rasmus Bengtsson.
Den 32-årige mittbacken återvände till sin moderklubb 2015 och har fått vara med om en storhetsperiod, men också en del motgångar.
Rasmus Bengtsson har varit med om att ta MFF till final i Svenska cupen två gånger om utan att lyckas.
2016 missade han finalförlusten mot Häcken på grund av en hjärnskakning. 2018 fanns han med i laget när MFF underpresterade och föll tungt mot Djurgården, 0–3.
– Jag har fått vara med om Europaspel och SM-guld efter att jag kom tillbaka, sedan har jag två cupförluster också, så det blir en titel som man vill ha mer och mer. På så sätt svider det lite extra också att det är som det är nu.
Förlusten mot Öster i måndags inne i Tipshallen i Växjö fanns inte på kartan. Ett segermål i slutminuterna förändrade allt. MFF har det inte i egna händer längre.
– Klart man är förbannad och känner vad hände liksom…sedan är det bara att släppa det. Alla lag förlorar, sedan gäller det att man inte förlorar två matcher i rad, utan att man studsar tillbaka och det har vi varit bra på innan, säger Rasmus Bengtsson.
Fouad Bachirou har en cuptitel med Östersund från 2017, men närmast i minnet ligger finalförlusten med MFF i fjor.
– Jag var precis tillbaka efter skada, men inte helt återställd, så egentligen borde jag inte ha spelat och jag skadade mig igen, berättar han.
– Det finns inget värre än att förlora en final, eftersom du ansträngt dig så mycket för att nå dit, och sedan hur vi förlorade gör att du vill vinna cupen ännu mer. Men först måste vi göra vårt mot Falkenberg och hoppas på det bästa.
Gå till toppen