Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Anna-Lisa Nilsson

Anna-Lisa Nilsson, Kävlinge, har avslutat sitt långa liv. Hon avled den 18 januari, 86 år gammal. Hennes närmaste familj är dottern Susann samt barnbarnen Sanna och Jonathan.

Anna-Lisa Nilsson (1932–2019).
Anna-Lisa hade vare sig någon fin titel eller hade uträttat något som resulterat i artiklar i tidningen. Anna-Lisa, som kallades Lisa av dem som vuxit upp med henne, var en av dessa kvinnor som i hela sitt liv kämpat på, som tagit hand om hem och barn samtidigt som hon jobbat heltid. Och hon hade ändå alltid ett leende och varma ord till alla.
Hon föddes i Stävie en majdag 1932, och växte upp med sin mor och far, två bröder och en syster. Anna-Lisa började jobba när hon var 13 år gammal och slet sedan varje arbetsdag fram till sin pension. I tjugoårsåldern fick hon jobb i Malmö och cyklade fram och tillbaka varje dag mellan Stävie och Malmö Strumpfabrik. På ”Strumpan” träffade hon Harriet, som skulle komma att bli min mor, och de förblev vänner fram tills att Harriet dog.
Anna-Lisa levde merparten av sitt arbetsliv i Malmö. Hon tog efter sin skilsmässa ensam hand om sin dotter Susann, och när Susann i sin tur fick barn, var hon en väldigt närvarande mormor för dem i deras liv. Även jag och min familj fick en stor plats i hennes hjärta, och hon i våra.
Anna-Lisa lämnar vare sig fina priser eller materiell rikedom efter sig, däremot lämnar hon kvar en stor kärlek och en stor glädje i våra hjärtan. Visst känner vi sorgen och saknaden, men hennes kärlek, skratt och leenden kommer alltid att leva kvar i oss.
Våra tankar är med Susann, Sanna och Jonathan, såväl som med Anna-Lisas bror Lennart, och övrig släkt och vänner.
Vi minns Anna-Lisa med värme och med glädje.
Carina Enestarre med familj
Gå till toppen