Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Huaweichef stämmer Kanada

Huaweis finanschef Meng Wanzhou, här på väg till en domstol i Vancouver i januari, har stämt den kanadensiska staten.Bild: DARRYL DYCK/AP/TT
Meng Wanzhou, finanschef för det kinesiska telekombolaget Huawei, har stämt den kanadensiska staten samt dess gränsmyndighet och federala polismyndighet, uppger hennes advokater.
Anledningen är att Meng Wanzhous konstitutionella rättigheter ska ha kränkts när hon frihetsberövades, kroppsvisiterades och förhördes i tre timmar när hon greps i Vancouver den 1 december förra året.
Meng Wanzhou, som för tillfället befinner sig i husarrest, greps på begäran av USA och släpptes senare mot borgen. Hon är misstänkt i USA för att ha brutit mot sanktionerna mot Iran.
I fredags gav Kanadas regering klartecken till att fortsätta den juridiska processen för att lämna ut henne till USA, de domstolsförhandlingarna är tänkta att inledas på onsdag.
Gå till toppen