Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånsk äppelodling nästa utmaning för Sveriges främsta krog

På måndagen utsågs hans Fäviken Magasinet i jämtländska Järpen till Sveriges bästa restaurang på White Guide-galan. Då passade Magnus Nilsson på att avslöja att han köpt en gård utanför Båstad där han ska driva en äppelodling som ska serva Fäviken med godsaker.

Magnus Nilsson på Fäviken Magasinet.Bild: Lars Brundin
2008 startade 25-årige Magnus Nilsson restaurangen Fäviken Magasinet i sina hemtrakter i jämtländska Järpen mellan Östersund och Åre. Då hade han redan hunnit med att praktisera i Paris. Sedan dess har han skapat en restaurang som får foodies från hela världen att vallfärda i till Järpen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen