Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

AF får mer kredit för att orka dra ner

Arbetsförmedlingen får mer kredit för att orka dra ner.Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
Regeringen höjer den så kallade anslagskrediten för Arbetsförmedlingen för att den stora neddragningen och omgörningen av myndigheten inte ska gå helt över styr.
Krediten på förvaltningsanslaget för 2019 höjs från tre till fem procent, vilket enlig uppgift från statsrådsberedningen ger ungefär 150 miljoner mer att röra sig med under året.
Regeringen skriver i ett pressmeddelande att neddragningar – häromdagen meddelade Arbetsförmedlingen att den planerar att avveckla 130 av de 242 kontoren i landet – ofta innebär osäkerhet kring utgifter som har med omställningen att göra. Det kan handla om hyresavtal som kostar att säga upp, till exempel.
"Det skapar en större flexibilitet för myndigheten att hantera tillfälliga utgifter 2019 utan att behöva tappa tempo i det angelägna förändringsarbetet", skriver regeringen.
Gå till toppen