Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försvarsbolaget från Helsingborg: ”Våra produkter ska finnas i rymden”

Med elektronik som ska tåla ökenhetta, sandstormar och polarkyla förbereder försvarsbolaget Mildef från Helsingborg en kraftig expansion. Omsättning och produktion ska dubblas, nyrekrytering pågår och nybyggnadsplanerna har fått grönt ljus.

Mildef har en egen så kallad EMC-kammare. Den består av ett plåtskal. Insidan är klädd i ett grafitmaterial och de blå trattarna är av ett dämpande material. Där inne mäts hur mycket företagets produkter strålar. Ju mindre de strålar, desto bättre är det i försvarssammanhang. Då syns de inte.Bild: Sven-Erik Svensson
Mildefs stryktåliga produkter används av försvarsmakter i såväl Europa som USA. Även om det inte handlar om krigsmaterial är det ett politiskt känsligt område. I kombination med företagets ringa storlek gör det ledningen återhållsam med mediepublicitet. Tidningens besök har hanterats på styrelsenivå.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen