Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Cecilia skrev till kommunen – nu uppfylls hennes önskan

Rekordsommaren 2018 hade utomhusbaden i Svedala och Bara de snävaste öppettiderna i sydvästra Skåne. Men nu ska de öppna tidigare och stänga senare på säsongen.

Cecilia Bigum och barnen Ida och Isak gillar att bada. I somras insåg Cecilia Bigum att baden i hemkommunen Svedala har snävare öppethållande än på många andra håll och valde att kontakta kommunen i frågan.Bild: Lars Brundin
Svedalabon Cecilia Bigum reagerade på förhållandena i somras genom att skriva till kommunen och föreslå en förändring.
Läs mer: Varför är baden öppna mindre i Svedala än i andra kommuner?
Hon har själv barn som tycker om att bada. Sommartid tar sig familjen till badet flera gånger i veckan.
– Barnen älskar det. De dagliga öppettiderna tycker jag fungerar bra. Men jag undrar varför badet öppnar så sent på säsongen och stänger så tidigt, sade hon till Sydsvenskan i somras.
När Sydsvenskan jämförde badsäsongens längd i Svedala, Skurup, Anderslöv, Staffanstorp, Rosengårdsbadet, Lindängsbadet och Segevångsbadet visade sig baden i Svedala kommun, med öppet 16/6-15/8, ha den kortaste säsongen.
Men nu blir det alltså ändring efter beslut i kultur- och fritidsnämnden. I år har baden öppet från 1/6 till 25/8. De inledande två veckorna och sommarens sista vecka begränsas öppethållandet för allmänheten till kvällar och helger. På dagtid används badet för simundervisning.
Cecilia Biggum blir glad när hon hör nyheten.
– Fantastiskt trevligt. Jag blir väldigt glad för för mina barns skull och för att kommunen lyssnar till invånarnas synpunkter, säger hon.
Läs mer: Kalla bad i Sege å var Svedalabornas sommarnöje
Gå till toppen