Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lomma kommun ser över säkerheten efter hot

Personalen är för dåligt skyddade mot hot och våld, konstaterar Arbetsmiljöverket efter en inspektion på socialförvaltningen i Lomma kommun.

Det var efter att personal hotats av en besökare i socialförvaltningens lokaler i Lommas kommunhus som Arbetsmiljöverket valde att göra en inspektion.
Vid inspektionen har myndigheten upptäckt en rad allvarliga brister. Dels att det saknas insyn i socialförvaltningens besöksrum och dels att det råder brist på reträttvägar för personal, om de skulle hotas. Dessutom finns lösa föremål som kan användas som tillhyggen vid hot- och våldssituationer.
Arbetsmiljöverket konstaterar också att de larm som finns är föråldrade, vilket leder till att det tar lång tid innan det upptäcks att ett larm har lösts ut.
Läs också Väktare som hyrdes in för att skydda kommunanställda blev också trakasserad
På Lomma kommun ser man allvarligt på det som inträffat, även om ingen skadades fysiskt vid incidenten.
— Vi tar det här på stort allvar och ser nu över säkerheten för att tillgodose Arbetsmiljöverkets krav, säger Lennart Eriksson, tillförordnad förvaltningschef på socialförvaltningen.
Gå till toppen