Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två vindkraftparker planeras i Öresund

Vindkraftparken Lillgrund i Öresund, där det nu finns planer på att bygga två nya stora vindkraftparker. Arkivbild.Bild: Drago Prvulovic/TT
Öresund kan få två nya vindkraftparker som en följd av Köpenhamns mål att bli en koldioxidneutral stad. Båda kommer att kunna ses från Skåne.
Ett kommunägt företag har fått tillstånd av den danska Energistyrelsen att undersöka förutsättningarna. Målet är att vindkraftparkerna ska stå klara 2024, rapporterar nyhetsbrevet News Øresund.
Kommunägda Hofor har fått i uppdrag att bygga mer än 100 vindkraftverk. Två områden pekas ut, dels Nordre Flint cirka tolv kilometer öster om Köpenhamn, dels Aflandshage som ligger tio kilometer från Amagers sydspets.
Köpenhamns borgmästare Frank Jensen (S) säger i ett pressmeddelande från Hofor att vindkraftverken kan bli symboler för Köpenhamn som en av världens grönaste storstäder. Målet är att Köpenhamn år 2025 ska vara koldioxidneutralt.
Gå till toppen