Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skräll bröt mäktiga sviter: ”Verkligen på tiden”

Kristianstad är vidare i Svenska cupen efter att ha brutit två mäktiga sviter.

Anna Welin kramar om Therese Ivarsson efter slutsignalen. Rosengårds Lisa-Marie Utland deppar.Bild: AVDO BILKANOVIC
– Det var verkligen på tiden, sa mittfältaren Anna Welin och syftade på att Kristianstad aldrig tidigare tagit poäng i en tävlingsmatch på Malmö idrottsplats.
Tränaren Elisabet Gunnarsdottir räknade till femton raka matcher där hon lämnat Malmö i besvikelse.
– Vi försökte använda någon slags psykologi att det är nytt gräs så vi har aldrig spelat på den här planen, sa hon och log.
Det funkade. Kristianstad vände 0–2 till 2–2 efter paus och är vidare i cupen.
– Vi har stort hjärta och jobbar hårt för varandra. När vi gör det kan vi slå vilket motstånd som helst, sa Gunnarsdottir.
Nyförvärvet Anna Welin fick jubla på arenan där hon inledde sin allsvenska karriär. 24-åringen från Höllviken är inne på sin fjärde klubb efter spel för LDB FC Malmö (Rosengård), Vittsjö, LB07 och nu Kristianstad.
– I andra halvlek gör vi det riktigt bra. Vi visste att det räckte med lika och hade det att spela på så det är klart att de hade betydelse. Det är jätteroligt att få vara med på den här resan, sa hon.
Av bara farten bröt Kristianstad FC Rosengårds mäktiga svit i Svenska cupen med tjugo raka segrar som gett tre raka titlar sedan finalförlusten mot Linköping i augusti 2015.
Gå till toppen