Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FC Rosengård

Rosengårds sköna besked: Ingen fraktur

FC Rosengårds danska landslagsstjärna Sanne Troelsgaard tvingades avbryta cupmatchen mot Kristianstad på grund av en skadad arm. Nu kommer lugnande besked från klubben.

Sanne Troelsgaard kan missa många matcher.Bild: AVDO BILKANOVIC
Troelsgaard satte 1–0 för FC Rosengård och var även inblandad i 2–0-målet när hon kolliderade med Kristianstads målvakt Brett Maron och Caroline Seger kunde lobba in bollen i det övergivna målet.
Efterspelet till 2–0-målet i den 32:a minuten blev smärtsamt för Sanne Troelsgaard som tvingades avbryta matchen i paus.
– Hennes hand domnade bort, så smärtan var för stor för att kunna fullfölja. Vi tog beslutet i halvtid ihop med vårt rehabteam att det inte gick att fortsätta, sa FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall.
Han var irriterad på Kristianstads målvakt.
– Hon kommer ju helt galet ut där. Det ser man ju även från håll att hon är helt snett ute på det och går ut och fullföljer där. Det är jättemärkligt, sa Eidevall.
Först befarade man ett armbrott, men efter röntgen konstaterades ingen fraktur och enligt sportchefen Therese Sjögren blir det "ingen lång frånvaro" för Sanne Troelsgaard. Den allsvenska premiären är inte i fara.
Troelsgaard kom aldrig ut till andra halvlek där Kristianstad gick fram till 2–2 och säkrade därmed en plats i semifinalen i Svenska cupen.
Gå till toppen