Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

E-handelsföretag från Lund köper upp internationell butiksstajlare

E-handelsföretaget Avensia, med huvudkontor i Lund, har köpt alla aktier i det brittiska bolaget Insider Trends, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Insider Trends hjälper stora detaljhandlare och varumärken med att skapa kundupplevelser i fysisk detaljhandel.
Insider Trends har en bred internationell kundbas bestående av större detaljhandlare och varumärkesleverantörer, skriver Avensia i pressutskicket, och bolaget omsatte senaste verksamhetsåret motsvarande drygt 3 miljoner kronor.
Avensia beskriver förvärvet som ett passande komplement till nuvarande tjänsteportfölj:
”Avensia har lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder med alla aspekter av digital handel. Nu kompletterar vi vår digitala erfarenhet med en djup kunskap om hur man skapar en framtidssäkrad unik kundupplevelse i fysisk butik. Genom att ha expertkunskap om hur man kan kombinera den fysiska och digitala världen, så kallad omnikanalhandel, kommer vi ta ytterligare ett steg till att bli en strategisk helhetsleverantör för våra kunder”, säger Niklas Johnsson, VD på Avensia.
Parterna vill inte offentliggöra köpeskillingen i affären.
Affären förväntas initialt ha en neutral effekt på vinst per aktie.
Avensia grundades 2001 och har varit inriktade på tekniska systemlösningar för nätförsäljning sedan 2006. Utöver huvudkontoret i Lund har man även kontor i Helsingborg, Stockholm, Köpenhamn och Oslo.
Gå till toppen