Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Liberalerna vill att Staffanstorp ska hissa regnbågsflaggan

Förslaget har varit uppe förr – men röstats ner. Nu vill Liberalerna väcka nytt liv i frågan om att hissa regnbågsflaggan i Staffanstorp den 17 maj.

Frågan om regnbågsflaggan ska hissas har haft flera turer i Staffanstorp.Bild: Christine Olsson/TT
För ungefär tre år sedan kom det in ett förslag om att kommunen skulle hissa regnbågsflaggan i Staffanstorp den 17 maj – en dag som förutom Norges nationaldag även är den internationella dagen mot homofobi, transfobi och bifobi.
Läs också Nej till regnbågsflagga vid Staffanstorps kyrkor
Det röstades dock ner av kommunfullmäktige.
Då valde Svenska kyrkan att hissa flaggan utanför församlingshemmen i både Staffanstorp och Hjärup – något som väckte stor uppmärksamhet och debatt. Kyrkofullmäktige i St Staffans församling tog sedan ett beslut om att det bara var kyrkans egen flagga, svenska flaggan och möjligen några andra internationella flaggor som fick vaja i församlingens flaggstänger.
Läs också Här hissar kyrkan Staffanstorps första regnbågsflagga
Nu vill alltså Liberalerna väcka liv i frågan igen, och har därför lämnat in en egen motion om saken till kommunfullmäktige.
Läs också Kyrkan hissar regnbågsflaggan
– Det har ett viktigt symbolvärde för alla människors lika värde, säger Gisela Nilsson, som är ordförande för Liberalerna i Staffanstorp.
Gå till toppen