Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vasaloppet i skattetvist – igen

Vasaloppets marknadsbolag AB är inblandad i en skattetvist för tredje gången. Arkivbild.Bild: Ulf Palm / TT
Vasaloppet marknadsbolag AB är inblandat i en skattetvist – för tredje gången, rapporterar Sveriges Radios P4 Dalarna. I skattetvisten underkänns två av Vasaloppsbolagets avdrag på totalt 3,8 miljoner kronor av Skattemyndigheten.
Det första avdraget handlar om en extra momsskatt som bolaget dömdes att betala i en tidigare skattetvist. Det andra gäller en femprocentig ränta som bolaget har betalat till Vasaloppsföreningen på ett fastighetslån, som därmed fått skattebefriade intäkter.
– Vi vill pröva den här tolkningen vi gjort och förhoppningsvis lär vi oss mer av det och även Skatteverket, säger Eva-Lena Frick, chef på Vasaloppsbolaget och Vasaloppsföreningen.
Skattetvisten är den tredje för Vasaloppet sedan början av 2000-talet. Hittills har bolaget förlorat alla mål i Kammarrätten.
Gå till toppen