Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Annika Gustafsson: Fascinerande kvinnoporträtt i Thessaloniki

Den stridbara israeliska juristen Lea Tsemel. Den italienska pressfotografen Letizia Battaglia. Och en film om fyra aktivister som tar strid för kvinnans rätt att själv bestämma över sin kropp. Annika Gustafsson ser tre starka filmer om kvinnor på dokumentärfestivalen i Grekland.

Rachel Leah Jones och Philippe Bellaiches dokumentär ”Advocate” belönades med Golden Alexander på Thessalonikis dokumentärfilmsfestival. I filmen får vi följa den stridbara israeliska juristen Lea Tsemel, till höger.Bild: Thessaloniki Documentary Festival
Hon har kallats både förrädare och djävulens advokat – Lea Tsemel, den stridbara israeliska juristen som i nära femtio år representerat och försvarat palestinier i rättegångar. Hon har också beundrare och anhängare som uppskattat hennes idoga arbeta för att även anklagade palestinier i de av Israel ockuperade områdena ska få sina mänskliga rättigheter tillgodosedda i domstolar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen