Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Musikprojekt i Malmö kan vinna Framtidens musikpris

Tre musikprojekt i Malmö har chansen att vinna Framtidens musikpris i april. Hiphopskolan Spinneriet, funktionsvariationsprojektet "Låt med mig!" och känsloprojektet ”Säg det – sen gör det” är alla nominerade till priser.

Ayla Adams leder hiphoputbildningen på Spinneriet.Bild: Peter Frennesson
2015 delades för första gången priset ”Framtidens musikpris” ut vid en gala på Swedish Music Hall of Fame. Tanken var att lyfta satsningar på musikskapande hos barn och unga.
När 2019 års pris ska delas ut har tre olika musikprojekt i Malmö chans att vinna.
I kategorin ”Möjliggörare för ungas komponerande” är hiphoputbildningen Spinneriet som drivs av Glokala Folkhögskolan nominerad. Det är även musikprojektet ”Låt med mig!” som ger unga med funktionsvariation möjlighet att skapa musik på sina egna villkor. Projektet drivs från Malmö och Stockholm och en av eldsjälarna bakom är Malmösångerskan Sonja Skibdahl.
I kategorin ”Nyskapande innovativt projekt” är Malmöprojektet ”Säg det – sen gör det”, som startats av Malmösångerskan Hannah Harvigsson, nominerat. Projektet arrangerar workshops och föreställningar som lyfter frågor kring känsloliv och psykisk ohälsa.
Framtidens musikpris-galan äger rum i Eric Ericsonhallen i Stockholm den 10 april.
Håll koll på Malmös musikliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen