Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Doder till Ystad: ”Roligt för ligan och publiken”

Förra landslagsstjärnan och Tysklandsproffset Dalibor Doder vänder hem till Sverige och Skåne för spel i Ystads IF. – Det här blir roligt för både ligan och publiken, säger den 39-årige handbollsartisten.

Dalibor Doder var länge spelfördelare i landslaget och vann OS-silver med Sverige i London 2012.Bild: NILS JAKOBSSON
Handbollsrötterna finns i Malmö och i viss mån även Lund. Dalibor Doder har Malmö HP som moderklubb, men värvades som ung talang till Lugi där han tog sig hela vägen upp i A-laget och spel i elitserien, där han även representerat IFK Ystad.
Det har spekulerats i en återkomst som kulturbärare i HK Malmö eller Lugi efter fjorton år utomlands i Spanien och nu senast i tyska Minden, men i stället blir det klassiska Ystads IF, som behöver en ersättare på mittnio för Eric Forsell-Schefvert som går till Redbergslid efter den här säsongen.
Daibor Doders kontrakt är på två plus ett år och valet av YIF var enkelt.
– Ingen av de andra klubbarna har hört av sig. Jag pratade med Lugi för två år sedan, men valde då att förlänga med Minden. Malmö har jag aldrig pratat med, så det har aldrig varit aktuellt. Ystad blev aktuellt i vinter. Vi har varit i kontakt länge, säger han.
I YIF återförenas Daibor Doder med Kim Andersson, som han spelade med i landslaget, och även målvakten Anders Persson, som han var klubbkamrat med i både IFK Ystad och under några år i Minden.
– Mixen av rutinerade spelare och unga talanger i YIF är väldigt intressant, säger Doder, som fyller 40 år i maj.
– Alla pratar om den jävla åldern. Så länge man har motivationen uppe och kan spela på hög nivå, så spelar åldern absolut ingen roll.
Vad är hemligheten?
– Jag är lättränad och väger inte så mycket, det är värre för dem som släpar runt på mer än hundra kilo, jag väger åttio och är nätt i steget. Men det finns nog ingen hemlighet, det är bara att jag har haft en jäkla tur.
– Jag är gammal, men jag har fortfarande mer kvar att ge, så det här blir roligt för både ligan och publiken. Handboll måste vara underhållning också.
Gå till toppen