Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Misstänkt djurplågeri i Bjärred

Flera döda och sjuka fåglar har hittats i Bjärred. Polisen misstänker att de blivit förgiftade och har upprättat en anmälan om djurplågeri.

Fåglarna, främst råkor och kråkor, har hittats av anställda på kommunens parkförvaltning under februari och mars. En del har varit uppenbart sjuka, medan andra redan dött.
Kenneth Bengtsson, Fågelskydd SpillepengenBild: Casper Hedberg
De levande fåglarna har skickats till Fågelskydd Spillepengen, där man framförallt tar hand och fåglar som skadats eller blivit sjuka på grund av människors påverkan.
– Några av de fåglar som vi har tagit hand om har klarat sig, och några har dött, säger Kenneth Bengtsson från Fågelskydd Spillepengen.
Han ska nu skicka några av de döda fåglarna till Statens veterinärmedicinska anstalt för provtagning.
– Det är något som de här fåglarna har ätit. Sen är det svårt att säga om det är något naturligt eller ej. Det har gått rykten om att någon lagt ut något för att skada hundar, men jag vet inte om jag tror på det. Sådana rykten har man hört förr, säger Kenneth Bengtsson.
Tror du testerna kommer ge något resultat?
– De brukar ha svårt att hitta orsaken, när de inte vet vad de letar efter.
Gå till toppen