Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Skånsk leverantör av skolutrustning köper läromedelsföretag

Osbybaserade Lekolar köper läromedelsföretaget Hands-On Science i Stockholm.

Bild: Mats Roslund
Stockholmsbolaget har en omsättning på 25,5 miljoner kronor, fördelat på 11 anställda. Affären innebär att Lekolar får ett bredare sortiment av läromedel inom naturvetenskap och programmering. Köpeskillingen hålls hemlig.
– De senaste åren har vi sett ett växande behov av kompetensutveckling inom naturvetenskap och programmering hos våra kunder. Genom förvärvet av Hands-On Science skaffar vi specialistkompetens inom precis de här områdena, vilket kommer att gynna våra kunder, säger David Persson, koncernchef för Lekolar som ägs av investmentbolaget Nalka som i sin tur ägs av Interogo Holding med kopplingar till Ikea.
För 15 år sedan köpte Lekolar det klassiska leksaksbolaget Brios bolagiserade affärsområde, Brio Educational. Idag är Lekolar en av de största aktörerna i Norden inom lärmiljöer i skolor och förskolor. Bolaget levererar pedagogiska produkter, möbler, inredning, lekplatsutrustning samt förbruknings- och hobbyartiklar.
Efter förvärvet kommer Hands-On Science att agera som ett fristående bolag inom Lekolarkoncernen.
Fakta

Lekolar

Säte: Osby

Omsättning (2017): 864 miljoner kronor

Antal anställda (2017): 183

Resultat efter finansnetto (2017): 97,5 miljoner kronor.

Gå till toppen