Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bilföretag från Lund nyanställer i Helsingborg

Autogruppen i Lund växer och öppnar bilförsäljning och verkstad i Helsingborg. Bolaget ska nyanställa 16 personer.

Autogruppen säljer och servar bilar av märket Peugot och Opel. Idag har företaget verksamhet i Lund och från kommande månadsskifte är de även etablerade i Helsingborg. Autogruppen har tagit över den anläggning som Holmgrens Bil haft på Florettgatan, som nu ska rustas upp innan det är dags att slå upp portarna.
"Kundrelationer bygger man genom att ge god service", säger Daniel Qvick servicemarknadschef i Autogruppen, ett Lundaföretag som nu öppnar en ny enhet i Helsingborg.
– Vi har anställt en del personal, men söker fler. Det blir 16 anställda i Helsingborg, säger Daniel Qvick servicemarknadschef i Autogruppen.
Bolaget har idag lika många anställda i Lund, men ska öka även där. Verksamheten omsatte 140 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2017–2018. Autogruppen är ett familjeägt företag som ägs av familjen Schöld med över 60 år i branschen.
Verkstaden är viktig för en verksamhet som Autogruppen.
– Med servicemarknaden kan vi bygga en långsiktig relation till kunden och det gör man genom att ge god service och på så sätt sälja en ny bil en andra och tredje gång.
Bilförsäljningen i Sverige minskade förra året efter två rekordår, men låg ändå fortsatt högt. Ett skäl till minskningen var den nya fordonsskatten som infördes i juli.
– Året börjar av tradition lite lugnare, men vi ser ett uppsving nu i mitten av mars samtidigt som orderstocken när det gäller service ser bra ut, säger Daniel Qvick.
Gå till toppen